Sažetak opisa poslova i odgovornosti:
Uslužuje goste tijekom boravka u restoranu/baru, priprema i posprema stolove za koje je zadužen. Prošireno znanje iz opće gastronomske i prehrambene ponude, osposobljen za atraktivno prezentiranje, pripremanje, dekoriranje i posluživanje.
Detaljan opis poslova i odgovornosti:
poslužuje goste hranom i pićem,
priprema restoran/bar za početak rada,
prima narudžbe te ih poslužuje gostima,
vrši naplatu putem računa i odgovara za neizdavanje istih,
pomaže kod pripremanja i raspremanja stolova,
odgovoran je za sitni inventar u svom području,
financijski i materijalno je odgovoran za poslovanje prodajnog mjesta na kojem radi,
dužan je pridržavati se higijensko – sanitarnih propisa i propisa iz zaštite na radu,
rješava jednostavne reklamacije gostiju.
Potrebna znanja, vještine i radno iskustvo:
izražene komunikacijske vještine
spretnost i ljubazno ophođenje s gostima
poznavanje stranih jezika
minimalno 1 godina radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima
timski rad, spremnost na učenje